בשביל מה בכלל צריך תיווך?
ש. יש לי קוטג' למכירה רמת אביב ג' ורציתי לדעת מה היתרון שאני נותן למשרד תיווך לטפל בקוטג' לעומת טיפול שלי ?
כמו כן מה היתרונות לתת למשרד אחד לטפל בנכס ?
ת. אני שמח על שאלתך וברשותך אצרף שאלות נוספות שקיבלתי במייל . כמובן התשובה תהיה מה אני כיועץ בכיר עם נסיון של 20 שנה נותן לך כמוכר ולמה זה כדאי.
סיבה ראשונה –השאלה –
איך אני יודע מהי ההערכה הנכונה של הקוטג' שלי ומה שוויו הריאלי?
כמה כדאי לדרוש מחיר ראשוני בלי להבריח לקוחות ?
מתי כדאי לבצע את העסקה?
האם כדאי קודם לקנות או קודם למכור?
הפתרון – עסקת נדל"ן הינה העסקה הגדולה ביותר בחייו של האדם שבה הוא משלם כספים רבים שחסך ולוקח משכנתא על כספים שאין לו ולכן כדאי לקבל יעוץ מקצועי ע"י יועץ נדל"ן על מספר נקודות .
במשרדי נותנים הערכה של הבית על סמך ניסיון ועסקאות שנעשו באזור וממליצים לך על מחיר ראשוני, במקביל אנו לומדים על צרכיך ,רצונותיך ומציעים לך את הדרך הטובה ביותר בשבילך לביצוע העסקה.
בנדל"ן רפאלי מתמחים בעסקאות קניה ומכירה במקביל back to back) ) תנאי תשלום חופפים, תאריך פינוי מותאם (למשל שהדירה הנקנית צריכה שיפוץ) , בדיקת כל העלויות הן במכירה (בדיקת היטל השבחה ,עלות עו"ד, בדיקה ע"י עו"ד היכן הנכס מופיע ושהרישום תקין,בדיקת מס שבח האם קיים וכמה?) וכן עלויות בקנייה (הצעת מחיר לשיפוץ, מס רכישה, עלות לקיחת משכנתא,נוטריון וכו').
הרבה אנשים מתחילים את התהליך ולאחר מכן מגלים על עוד עשרות אלפי שקלים שלא ידעו עליהם כלל.
סיבה שנייה– השאלה – כמוכר הרבה לקוחות שאינם פוטנציאלים מגיעים לראות את הנכס שלך לחלקם המחיר גבוה והם רוצים לראות למה אתם מבקשים כזה מחיר ,לחלקם הפינוי מוקדם מידי או מאוחר מידי ,חלקם רוצים למכור נכס דומה ורוצים לדעת מחירים של המתחרים שלהם ,וחלקם גנבים שבאים לראות את הבית ע"מ לדעת אם כדאי והאם יש מה לגנוב(הייתה תוכנית בכלבוטק).איך אנחנו מתמודדים?
הפתרון– היועצים של נדל"ן רפאלי יושבים עם הקונים במשרד ומבצעים איתור צרכים ממוקד כגון: מה הם מחפשים ?מה התקציב שלהם ואיך הוא בנוי?האם צריכים למכור נכס כדי לקנות? למתי הם צריכים את הפינוי ?האם יש צרכים מיוחדים כגון: בית ללא מדרגות למשפחה שיש בה נכה שגר בבית או מתארח הרבה?
רק לאחר הבנת שני הצדדים אפשר לעשות התאמה נכונה ומדויקת יותר. הרבה עסקאות לא מתאימות מבחינת זמן פינוי ,מבחינת מחיר או תנאי תשלום.
זכור-כמוכר הינך צריך רק לקוח אחד שיקנה את הבית.
סיבה שלישית- השאלה– הלקוחות נכנסים אליך הביתה ואין לך מושג מהיכן הם ? האם הם מכירים את האזור? האם הבית מוצא חן בעיניהם?האם יש להם כסף לקנות את הבית?
כולנו מכירים את הדילמות עד כמה להסביר בלי להראות נלהב מידי ? האם להגיד מחיר ולהוסיף שאנחנו גמישים ?ומה אומרת בכלל המילה גמישים 1000 $ ,5000 $ ?
הפתרון– היועצים של נדל"ן רפאלי נכנסים עם הלקוחות לבית ,מציגים את הבית בהתאמה לצרכי הלקוח (למשל לקוח שרוצה שהוריו המבוגרים יגורו איתו , מציגים לו את הבית ומסבירים על האופציה ליחידה נפרדת שתתן מרחב לכל אחד משוכני הבית) ומסבירים לו על אופציות להגדלה ,סגירה ,בניה וכו' ע"פ צרכי הלקוח .היועץ מגיע לבית לאחר שישב עם הלקוחות במשרד והבין את הצרכים שלהם וכך הצגת הבית יותר ספציפית,ההצגה של היועץ פחות מחוברת רגשית לבית ולכן יותר מקצועית .
סיבה רביעית–השאלה– לקוחות שראו את הבית ונותנים לך הצעת מחיר נמוכה מהמחיר שלך ( מה שבד"כ קורה) האם לחזור אליהם ?האם זה לא יציג אותי בעמדת נחיתות מול הקונה?איך בכלל עושים מו"מ ולא מבריחים את הקונה בעקשנות יתר?
הפתרון– היועץ של נדל"ן רפאלי יכול לחזור ללקוח מספר פעמים ללא שתפסידו אפילו דולר בעסקה .היועצים שלנו מורגלים במו"מ ,פתרונות יצירתיים לצמצום פערים במחיר (זה קורה כל הזמן) , אפשרות לפתרונות בפינוי ( למשל לקוח שרוצה את הבית בפינוי מוקדם יותר ואנחנו מוצאים דירה לשוכר לפני הזמן המקורי) .
זכור: הרבה עסקאות לא יוצאות לפועל בגלל מו"מ שנכשל וגם בזה יועצים שלנו עוברים הכשרות והדרכות כל הזמן חוץ מהניסיון המעשי .
סיבה חמישית– השאלה – מה היתרון במתן בלעדיות למשרד אחד ?האם אני לא מגביל את עצמי ושם את "הביצים בסל אחד" ?
הפתרון -הבלעדיות חושפת את הנכס שלכם למס' רב יותר של לקוחות פוטנציאליים .
משרדי נדל"ן רפאלי מפרסם את הנכס וחושף אותו במס' ערוצים : אינטרנט , עיתונות מקומית , עיתונות ארצית ,פליירים,גלויות,לקוחות חו"ל , שיפוף פעולה עם כל המתווכים בתל אביב, טלמרקטינג ועוד.
הסיכוי למצוא את הלקוח שיענה לקריטריונים שלך מאוד גבוהים . אחוזי ההצלחה בחברה שלנו בבלעדיות עומדים על 80% .
בנוסף , משרדי חושף את הנכס בפני מתווכים נוספים ועובדת בשיתוף פעולה וזאת על מנת להגדיל את סיכוי המכירה עבור המוכר .
ובואו לא נשכח את עניין הנוחות .רובנו אנשים עסוקים ולא מעוניינים לקבל בשעות קונבנציונאליות שיחות טלפון וביקורי פתע של לקוחות שמעוניינים עכשיו להיכנס ולראות את הבית ,לרוב מדובר בהצקות והטרדות ולא בלקוחות רציניים .
אנחנו בנדל"ן רפאלי מתאמים איתכם את השעה והמועד הנוח לכם , ודואגים להציג את הנכס ללקוח בעל רמת רצינות גבוהה .
נדל"ן רפאלי בשביל השקט הנפשי שלך
אשמח לארח אותך הקפה עלינו .
חזי רפאלי- יועץ נדל"ן בכיר
נדל"ן רפאלי
054-3133993
077-5513120